3 redenen waarom het beter is om geen suiker meer te eten

admin januari 12, 2015 0
3 redenen waarom het beter is om geen suiker meer te eten

Het aantal mensen met overgewicht is de afgelopen jaren enorm gestegen.

De grootste reden daarvan is de hoeveelheid suiker die in onze voedingsmiddelen zit. Lekkere, suikervrije en gezonde maaltijden zijn daarom erg belangrijk om te kennen.

Het zit vol met energie. Als je veel suiker eet kan je lichaam dit niet verwerken, waardoor het opgeslagen wordt als vet.

Als je af wilt vallen kun je daarom het beste suiker vermijden en eten volgens een koolhydraatarm dieet.

In dit artikel lees je waarom het de moeite waard is om te overwegen om suikervrij door het leven te gaan of in ieder geval je suiker inname te beperken.

  1. Het is verslavend

Als je stopt met suiker eten van de een op de andere dag kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn. Dit komt omdat je lichaam snakt naar een nieuwe dosis suiker. Het effect van suiker heeft op het brein een soortgelijk effect als bepaalde verslavende drugs, zoals bijvoorbeeld cocaïne. Het eten van suiker stimuleert het belonende gedeelte in je hersenen wat je tijdelijk een goed gevoel geeft. Je lichaam wilt dit natuurlijk het liefst regelmatig ervaren, waardoor je steeds suiker moet eten om je goed te voelen. 

  1. Het eten van suiker doet niets voor je lichaam

Suiker heeft je niets te bieden, want het bevat geen nuttige voedingsstoffen. Het heeft zelfs helemaal geen voedingswaarde. Het enige wat het doet is je lichaam voorzien van energie. Maar dit kunnen andere gezonde voedingsmiddelen ook voor je lichaam doen uit natuurlijke producten die eiwitten en vetten bevatten. Je lichaam is er voor gemaakt om daar je energie uit te halen dus weet veel beter hoe het die energie kan verbranden terwijl energie uit suiker vaak opgeslagen wordt als vet.

  1. Het verstoort je hormoonbalans

De meeste processen in je lichaam worden geregeld door hormonen. Het eten van suiker heeft hier een grote invloed op. Het zorgt ervoor dat alles ontregelt raakt, waardoor het lichaam niet meer op een natuurlijke manier kan werken. Suikers worden daardoor sneller opgeslagen als lichaamsvet. Dat zorgt ervoor dat afvallen erg lastig gaat. Het kan zelfs lijden tot ernstige gezondheidsproblemen als diabetes.

Wil je meer weten over de voordelen van eten volgens een koolhydraat arm dieet? Klik dan hier.

Leave A Response »