Chorizo-bonensoep

admin december 23, 2014 0
Chorizo-bonensoep

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 aardappel (geschild in blokjes)
  • 1 wortel (geschrapt, in dunne plakjes)
  • 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
  • 150 g chorizo (in kleine blokjes)
  • 800 g cannellinibonen (blik, uitgelekt en afgespoeld)
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • 10 g verse peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak al roerend tot de ui zacht en glazig is. Voeg de aardappel, de wortel, de bleekselderij en de chorizo toe aan de pan en bak 3-4 minuten tot de chorizo bruin kleurt.
  2.  Voeg de cannellinibonen en 1 l. water toe aan de pan. Voeg de gedroogde tijm en het gedroogde basilicum toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10-15 minuten koken. Roer de soep ondertussen regelmatig door.
  3.  Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de verse peterselie toe, maar houd een paar takjes achter voor de garnering. Laat de soep nog een paar minuten koken. Verdeel de soep over 4 kommen, garneer met de overige peterselie en serveer.

NB:

Deze soep is lekker om te serveren met knapperig brood en een salade

Leave A Response »