Lekker koken met weinig vet

admin januari 15, 2015 0
Lekker koken met weinig vet

Er zijn een aantal manieren om je eten heerlijk klaar te maken zonder het gebruik van al dat overbodige vet. Een paar voorbeelden zijn:

Roerbakken:

Hier is slechts weinig vet nodig, vooral bij het roerbakken in een wok of pan met een anti-aanbaklaag. Met 1 eetlepel olie kun je een grote portie groenten met vlees roerbakken. Voeg eventueel nog een eetlepel water toe, zo voorkom je aanbranden.

In folie of bakpapier:

Wanneer je hierin je vis met groenten bereidt, worden alle smaak en vitaminen behouden en je hoeft weinig of geen vet toe te voegen.

Stomen:

Door groenten te stomen, behoud je de volledige smaak en voedingswaarde, daardoor ben je ook minder geneigd je groenten met een klont boter op smaak te brengen, de smaak is zo al lekker! Bij de betere huishoudelijke artikelenwinkels kun je stoommandjes kopen die in de pan gezet kunnen worden om de groenten en aardappelen in te stomen. Stoom ze bijvoorbeeld boven bouillon met kruiden, bind voor een sausje eventueel het stoomvocht met een eetlepel allesbinder.

Grill of grillpan:

Hierbij hoeft het vlees of de vis slechts met een beetje olie te worden bestreken voor een smakelijk resultaat. Je kunt het bereiden onder de grill van de oven of op het fornuis in een grillpan.

Jus:

Magere jus, dus van in weinig vet gebakken vlees, kun je met bouillon, ketchup, tomatenpuree of gezeefde tomaat, piccalilly of mosterd op smaak brengen zonder dat het er vetter van wordt. Jus kun je ontvetten door het koud te laten worden en dan het vet eraf scheppen. Er zijn ook veel pakjes jus en kant en klaar jus in flesjes te koop. Wil je deze gebruiken, kijk dan goed op de verpakking. In het ene product zit wel 2x zoveel vet (en dus calorieën) dan in het andere! Het loont echt de moeite daarop te letten.

Magere sladressing:

Kun je zelf maken van yoghurt met kruiden, magere slasaus, op smaak gebracht met kerriepoeder, mosterd, tomatenketchup, zilveruitjes etc. De meeste kant en klare dressings zijn erg vet; kijk hiervoor op de verpakking.

In het 101 Paleo Recepten kookpakket vind je nog veel meer manier om de lekkerste gerechten klaar te maken. De recepten uit dit kookpakket bevatten ingrediënten die de vetverbranding maximaal stimuleren.

 

Leave A Response »