Pittige Mexicaanse gevulde paprika

admin januari 9, 2015 0
Pittige Mexicaanse gevulde paprika

Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Het is rijk aan vitaminen, voedingsvezels en hoogwaardige eiwitten die snel en efficiënt lichaamsvet verbranden.

Benodigdheden:

  • 400g Mexicaanse wokgroente
  • 1 paprika
  • 150g kipfilet
  • 2 tl limoensap
  • Zelfgemaakte sambal
  • Kokosnootolie

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm een flinke klont kokosnootolie in een wok of bakpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de in kleine blokjes gesneden kipfilet toe aan de verwarmde pan. Wok de kip ongeveer 6 minuten totdat deze goed gaar is.
  4. Voeg de Mexicaanse wokgroente toe aan de verwarmde pan met kip. Wok de groente en kip nog ongeveer 4 minuten. Haal dan de pan van het vuur.
  5. Snij de paprika in tweeën en vul de helften met de mix van gewokte groenten en kip.
  6. Plaats de gevulde paprika in een ovenschaal en doe deze in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de gevulde paprika ongeveer 45 minuten tot een uur in de verwarmde oven staan.
  8. Als de paprika en groenten goed gaar zijn, kun je de schaal uit de oven halen. Voeg vervolgens naar smaak sambal toe aan het gerecht.
  9. Druppel tot slot wat limoensap over het gerecht heen.

Tips:

  •  Voeg wat extra rode pepers toe voor een pittigere maaltijd.
  • Als saus kun je ook zelfgemaakte salsa toevoegen.
  • Je kunt ook gehakt gebruiken in plaats van kip.
  • Om het gerecht extra vullend te maken kun je kidneybonen toevoegen. Deze hoef je niet mee te wokken, maar alleen te garen in de oven.
  • Om het gerecht wat smaakvoller te maken kun je op het eind nog koriander over het gerecht strooien.

Dit en vele andere recepten vind je in het 7×7 afslankreceptenboek van Jasper Alblas.

Leave A Response »