Super boerenomelet met quinoa

admin januari 2, 2015 0
Super boerenomelet met quinoa

Deze heerlijke boerenomelet is voor veel mensen één van de favoriete ontbijten. Vol voedingsrijke voedingsstoffen die je vetmetabolisme ‘s ochtends al in gang zetten.

Voor de grote eters is dit gerecht geschikt om de grote honger in de ochtend te stillen. Voor de wat kleinere eters is het wellicht een idee om de helft in de koelkast te bewaren en later op de dag in een wok of bakpan weer op te warmen.

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 2 omega-3 eieren
  • 150g spinazie/boerenkool
  • 1 avocado
  • 75g quinoa
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 50g gerookte zalm
  • Olijfolie (extra vergine)

Bereiding:

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven.

Verwarm een flinke klont kokosnootolie in een bakpan of wokpan op middelhoog vuur.

Voeg de gesneden ui en champignons toe aan de hete kokosnootolie.

Snij de knoflook, tomaat en avocado.

Tik twee eieren kapot over de gefruite ui.

Voeg de (ontdooide) spinazie na 2 minuten toe en roer de inhoud door elkaar.

Snipper de gerookte zalm, de tomaat en de knoflook in de pan en roer het geheel goed door elkaar.

Giet de gekookte quinoa af en voeg het toe aan de mix in de pan.

Voeg tot slot de gesneden avocado toe aan het gerecht.

Serveer het gerecht uit op een bord en schenk een flinke scheut olijfolie eroverheen.

Leave A Response »